Hotel Ibis

Hotel assistant Ibby

Meet Ibby

Ons doel was het weghalen van de barrière om iets te vragen aan het personeel van het hotel zelf. De gast kan dan door middel van de voice assistant in zijn kamer direct melden wat hij graag zou willen in zijn hotel kamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra handdoek, een waterkoker of simpelweg het schoonmaken van de kamer. 

Alles wat Ibby herkent als een opdracht wordt meteen gecommuniceerd aan het personeel van het hotel. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de gast een fijn verblijf heeft.

 

Hoe kunnen we het verblijf aantrekkelijker maken voor de gasten?

Met deze vraag gingen wij aan de slag als team.

Door wat onderzoek voorafgaand te hebben gedaan, kwamen we er achter dat er nog wel eens achteraf werd geklaagd door gasten die in het hotel verbleven. Dit wilde we oplossen door de barierre van het vragen weg te halen.

Het scrum board

Door een simpel visueel design toe te passen, is het gemakkelijk voor iedereen te gebruiken.

TO DO
Hier komen alle berichten binnen van de kamers van de gasten. Dit wordt weergegven met datum, kamernummer en opdracht.
DOING
Als iemand van het hotel bezig is met de opdracht, kan deze verplaatst worden naar het bord doing. Zo verkom je dat de opdracht meerdere keren wordt uitgevoerd en er verwarring ontstaat.
DONE
Zodra een opdracht is uitgevoerd kan hij naar het board done gesleept worden. Zo kan het personeel zien dat het succesvol is gelukt.

Privacy waarborgen

Omdat momenteel de privacy van gebruikers al heel erg onder de loep wordt genomen en uitgebreid besproken wordt in het nieuws, kwam ons ook ter oren dat het gebruiken van een API als google assistent bij andere producten problemen opleverde omdat bleek dat die API continu aan het “meeluisteren” was met de gebruiker.

Wij hebben er daarom bewust voor gekozen om een knop toe te voegen aan ons prototype, waardoor de assistent pas begint met opnemen als de gebruiker dit wenst. Na het uitvoeren van een commando stopt de assistent met luisteren en moet de knop voor een nieuw commando opnieuw ingedrukt worden. Hiermee denken wij de privacy van de gasten in de hotelkamers voldoende in hun waarde te laten.

 

Bekijk mijn andere projecten